"Ahol a jólét megtelepszik, onnan nehezen áll tovább." Andersen, Hans Christian

A Biztosítási Múzeum egy egyedi non-profit kezdeményezés a hazai Internetes piacon, amely korszakokra bontva próbálja bemutatni a korokra jellemző magyarországi biztosítási piacot. E helyen is külön szeretnénk köszönetet mondani Dr. Trunkó Barnabásnak, a Magyar Biztosítók Szövetsége főtitkárának, aki a korszakokat bemutató történeti áttekintésével megadta a gyűjtemény "alaphangját".

A Múzeum a bemutatást korabeli, archív anyagok és történelmi leiratok segítségével végzi. Ezek (részvények, kötvények, plakátok, üzleti levelezés, reklámhordozók) e múzeum sajátos tárgyai.

Az oldal üzemeltetői lehetővé teszik, hogy a hazai aktív Internetes közösségből társszerkesztők szerveződjenek, és a náluk fellelhető, témába vágó anyagaikkal kapcsolatban némi publicitást biztosítanak számukra.

Minden arra érdemes anyagot, leírást megjelentetünk, függetlenül attól, hogy mely biztosítótól, pénzintézettől származik.

Történelmi múltunk előtt is tisztelgünk e gyűjteménnyel, amelyből a Kedves Látogató megismerheti (nem is annyira) közelmúltunk egy érdekes aspektusból szemlélt szeletét. A gyűjtemény nem lezárt, folyamatosan gyarapszik, így érdemes időről-időre érdemes visszatérni.

Sőt, ha kedved és anyagod - a gyűjtőkörbe illő, leendő múzeumi tárgyad - van, várjuk, gyarapítsuk együtt a gyűjteményt! Ha máris kedvet kaptál a jelentkezéshez, kattints ide...

impresszum| adatvédelmi elvek| felhasználási feltételek| oldaltérkép| súgó