"Ahol a jólét megtelepszik, onnan nehezen áll tovább." Andersen, Hans Christian

A Biztosítási Múzeum egy egyedi non-profit kezdeményezés a hazai Internetes piacon, amely korszakokra bontva próbálja bemutatni a korokra jellemző magyarországi biztosítási piacot. E helyen is külön szeretnénk köszönetet mondani Dr. Trunkó Barnabásnak, a Magyar Biztosítók Szövetsége főtitkárának, aki a korszakokat bemutató történeti áttekintésével megadta a gyűjtemény "alaphangját".

Teszi mindezt korabeli, archív anyagokon és történelmi leiratokon keresztül.

Az oldal üzemeltetői lehetővé teszik, hogy a hazai aktív Internetes közösségből társszerkesztők szerveződjenek, és a náluk fellelhető, témába vágó anyagaikkal kapcsolatban némi publicitást biztosítanak számukra.

Minden arra érdemes anyagot, leírást megjelentetünk, függetlenül attól, hogy mely biztosítótól, pénzintézettől származik.

Történelmi múltunk előtt is tisztelgünk e gyűjteménnyel, amelyből a Kedves Látogató megismerheti (nem is annyira) közelmúltunk egy érdekes aspektusból szemlélt szeletét. A gyűjtemény nem lezárt, folyamatosan gyarapszik, így érdemes időről-időre érdemes visszatérni.

Sőt, ha kedved és anyagod - a gyűjtőkörbe illő leendő, múzeumi tárgyad - van, várjuk, gyarapítsuk együtt a gyűjteményt! Ha máris kedvet kaptál a jelentkezéshez, kattints ide...

A Biztosítási Múzeum fő funkciói a menüből érhetők el:
Rólunk: A múzeum célja, működési módja.
Újdonságok: Fontos hírek és a legfrissebb 12 leletanyag.
Fedezd fel: A nap lelete és véletlenszerűen kiválasztott hat múzeumi tárgy.
Tárgyböngészde: A jobb oldali lapfülekkel, vagy a bal oldali színes, korszakváltó gombokkal kiválasztott korszakon belül megtekinthetjük a múzeum tárgyait (részvényeket, kötvényeket, plakátokat, reklámfilmeket, kártyanaptárakat és egyéb tárgyakat). E mellett a bal oldali menüben választhatjuk a korszak történetének, jellegzetes termékeknek, a korszak képviselőinek, nevezetes személyiségeinek bemutatását is. A böngészde tetején egy gördíthető idősáv látható, amely jelzi, hogy az adott időszakban hány leletünk van. Ezekre az oszlopjelekre kattintva mintegy idő szerint szűrt nézetben tekinthetjük meg a leletanyagot.
Partnereink: Azok a webhelyek, amelyek fontosnak tartották linkünk elhelyezését. Köszönet érte...
Kapcsolat: Itt üzenhetsz a szerkesztőknek. A levél tárgya lehet vélemény, technikai kérdés, megkeresés.

További fontos funkciókat találunk az oldal alján:

Keresés: Szabad szavas keresés kulcsszó alapján, vagy bővített formában, a kulcsszavas keresést kiegészítve a dátum- és kategóriaszűréssel.
RSS: RSS hírolvasók számára (például Microsoft Outlook) nyújtott szolgáltatás, amely egy csatornán keresztül mindig értesít a legfrissebb hírekről, változásokról.
Írj nekünk: A felhasználó itt üzenhet az adminisztrátoroknak (technikai kérdésben vagy egyéb témában).
Kedvencek közé: A funkció felveszi a biztosítási múzeumot az internetböngésző kedvencek listájára.
Hibajelentés küldése: Habár mindent megtettünk annak érdekében, hogy hibák ne forduljanak elő, ez általában nem szokott elegendő lenni és mégiscsak... Ha hibával találkoznak, akkor ezt a lehetőséget használják a jelentésére.
Vendégkönyv: Ez tulajdonképpen egy elektronikus üzenőfal, amelyet az adminisztrátorok moderálnak. A moderálást kizárólag azért végezzük, hogy csak a múzeummal kapcsolatos észrevételek kerüljenek a vendégkönyvbe és semmi esetre sem forduljanak elő közizlést romboló, uszító vagy egyéb, oda nem illő bejegyzések.

ikonra kattintva a szimbólum melletti funkcióról kapunk ismertetést.

impresszum| adatvédelmi elvek| felhasználási feltételek| oldaltérkép| súgó